A gránátalma bőrbarát előnyei

2015.10.09 09:09

Az elmúlt néhány évben a gránátalmát úgy tartották számon, mint egy szuperélelmiszer, azonban gyógyászati és kozmetikai előnyei is jelentősek és már ezeket is ismerték az ókorban. A gránátalma sok kultúrában mint a jólét és a bőség szimbóluma szerepel. A modern tudományos vizsgálatok pedig azt is kimutatták, hogy a lédús magvai a gránátalmának számtalan egészségügyi ellátásra alkalmasak.

1. Öregedésgátló tulajdonságokkal bír. A gránátalma véd a korai öregedéssel szemben, segít csökkenteni a bőr öregedésének jeleit, a leégés okozta károkat, valamint a ráncok és finom vonalak mélységét is csökkenti. A gránátalma ezenfelül segít megleőzni a hiperpigmentációt és az öregségi foltok kialakulását.

2. Hatékonyan kezeli a száraz bőrt. A gránátalma fontos összetevője a hidratáló krémeknek és testápolóknak, mivel kis molekuláris szerkezete lehetővé teszi, hogy mélyen behatoljon a bőrbe és az alsóbb rétegeket is feltöltse tápanyagokkal vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A legtöbb bőrtípus esetében igen jól működik. Mivel a gránátalmamagjának olaja mélyen behatol a bőrbe, ezért igen hatékony a szárazbőr kezelésében. A gránátalma megnyugtatja a száraz, repedezett és irritált bőrt. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz punicic savat, omega-5 zsírsavat, amelyek hidratálják a bőrt és megakadályozzák, hogy annak nedvessége elvesszen.

—————

Vissza