A gránátalma előnyei a férfiak számára

2014.07.14 07:47

A gránátalma amellett, hogy kiváló forrása a C-vitaminnak és a folsavnak, kiváló antioxidánsokkal is rendelkezik, így számos egészségügyi problémát kezelhetünk a segítségével. A kutatások azt mutatják, hogy a gránátalma levének fogyasztása a férfiak számára is igen hatékony, hiszen segítségével megelőzhetőek azok a betegségek is, amelyek kifejezetten a férfiakat érintik.

Csökkenti a prosztatarák kockázatát
Az M. Young Hong által vezetett kutatócsoport a gránátalma azon képességét vizsgálták, hogy vajon ténylegesen véd-e a prosztatarák kialakulásával szemben. Felfedezték, hogy a gránátalma összetevői a prosztatarákos sejtek apoptózisát vagy sejthalálás indukálják, ezáltal meggátolják a rák továbbterjedését is. A gránátalma hatékony antioxidáns, különösen punicalagin és punicalin vegyületeinek köszönhetően véd a prosztatarák ellen.

Javítja a sperma minőségét és sebességét
A gránátalma jó hatással van a sperma minőségére és annak motilitására, állítja egy 2008-ban közzétett tanulmány. Egy kutatás során a férfiakat négy csoportra osztották: a kontroll csoport mellett az egyik napi 0,25 ml gránátalma levet, a másik 0,5 ml gránátalmalevet, a harmadik pedig 1 ml-t kapott alkalmanként. A hét hetes vizsgálat végén a kutatók azt tapasztalták, hogy a sperma minőségének növekedése egyense arányban állt a gránátalma levének mennyiségével.

Javítja a merevedési zavarokat is.
Egy 2007-es tanulmány igazolta az eredményeket.
 

—————

Vissza