A gránátalma és a Crestor

2014.07.14 07:50

A koleszterin egyfajta zsír, ami nagyon fontos szerepet tölt be a szervezetben, hiszen a sejtmembránokat javítja és bizonyos hormonok termelődésében is részt vesz. Azonban ha a vér koleszterinszintje túl magas, akkor megnő az érelmeszesedés, a szívbetegségek, a stroke és más hasonló betegségek kialakulásának kockázata. A Crestor egy olyan gyógyszer, ami hatékonyan képes csökkenteni a koleszterinszintet, de lehet, hogy a gránátalma is kiváltja nálunk ugyanezt a hatást, ezért érdemes orvosunkkal tárgyalni ezügyben.

Lipoproteinek
A koleszterin a vérben egy komplex fehérjéhez tapadva utazik. Az alacsony sűrűségű lipoproteink az LDL egy rossz koleszterin, mert hozzájárul a véredényekben kialakuló lerakódásokhoz és az érfalak rugalmasságának elvesztéséhez. Ezzel szemben a nagy sűrűségű lipoprotein, a HDl kitisztítja az artériákat, eltávolítja a felesleges koleszterint a vérből.

Crestor és a gránátalma
A Crestor egy olyan koleszterincsökkentő, ami a sztatinok körébe tartozik. A véd LDL koleszterinszintjét csökkenti és hajlamos arra, hogy növelje a HDL-t. Ezenfelül elnyomja a HMG-CoA-reduktáz termelődését is, ami a koelszterinszint növekedéséért felelős. A gyógyszer áltlaában hatékony és biztonságos, de olyan mellékhatásokat prdukálhat, mint a fejfájás, a hányinger, a székrekedés, a gyengeség, a fáradtság, a láz vagy az izomfájdalom.
A gránátalma ezzel szemben egy természetes koleszterincsökkentő, ami nagyon gazdag antioxidánsokban. Eltávolítja a szabad gyököket a szervezetből, csökkenti az LDL oxidációját, megtisztítja az ereket, csökkenti a vérnyomást. Ráadásul mellékhatása sincsen.

—————

Vissza