A gránátalma hatalmas előnyei

2015.01.13 08:50

A gránátalma széles skáláját kínálja az egészségnek, szépségnek és a klinikai előnyöknek. Az emberek már igen régóta használják a gránátalma levét, ami előnyös mind a bőrnek, mind az egészségnek számos módon. A gránátalma az egyik legegészségesebb étel, amit nagyszerűen be lehet illeszteni a hagyományos étrendbe. A gyümölcs héja tartalmazza a legnagyobb mennyiségű antioxidánst, amelyek a gránátalma levében is megtalálhatóak. A gránátalma levének fogyasztásával hozzájuthatunk az összes olyan tápanyaghoz, amire a szervezetünknek mindenáron szüksége van. A szakértők állítják, hogy egy pohár gránátalma lé már 40%-át fedezi a napi rutinbevitelnek, illetve más A-vitaminoknak, a C-vitaminnak, az E-vitaminnak és a folsavnak is. Azonban nagyon fontos, hogy ne édesítetten igyuk a gránátalma levét, mert a cukor ellensúlyozza a gránátalma lé egészségügyi előnyeit.
Hagyományosan a gránátalmát különféle gyógyászati célokra is felhasználják. Sokan használják a gránátalmát a fekélyek kezelésére, illetve a hasmenés gyógyítására is. A gránátalma jótékony hatással van a szív artériáira is. Ezenfelül képes csökkenteni az erekben fellépő gyulladások esélyét és mennyiségét is. A gránátalma leve segít fenntartani a cukor szintjét a vérben, ráadásul még a vércukorszint csökkentésében is fontos szerepe lehet.
A szakértők természetes aszpirinként is tekintenek a gránátalmára. Sőt a gyümölcslé eltávolítja a szabad gyököket a szervezetből, így megakadályozza a rákos sejtek kialakulását és azok terjedését.

—————

Vissza