A gránátalma hatásai

2015.11.17 10:25

A gránátalma nagyon fontos szerepet játszik az egészségünk megőrzésében: sok kultúrábn például nagyszerűen kihasználják öregedésgátló hatásait. Ma már a gránátalmát ezerféle formában be lehet szerezni a piacon: gránátalmalevet, gránátalma magokat és gránátalma alapú kiegészítőket is vásárolhatunk, amelyek szinte mindenhol jelen vannak. De valóban megéri ezekért a termékekért magasabb árakat fizetni? A gránátalma tényleg képes segíteni minket a hosszabb és egészségesebb élet elérésében?

A gránátalma segítséget jelenthet a rák elleni küzdelemben?
Van már egy csomó kutatási eredmény, ami igazolta a gránátalma rákellenes tulajdonságait. A gyümölcs, a gyümölcslé, a gránátalma magjai vagy kivonatai is jelen voltak már olyan kutatásokban, melyek az emlőrák, a prosztatarák, a tüdőrák és a melanoma (stb.) elleni küzdelemben esélyes szereket vizsgálta. A kutatások persze nem azt találták, hogy a gránátalma egy rák elleni csodaszer lehetne. Az azonban tény, hogy a gránátalmából inyert vegyületek hasznosak lehetnek a rákos tudmorok kialakulásának gátlására, valamint képesek lassítani a daganatok növekedését is. A hatások egyértelműek voltak, azonban egyértelműen több kutatásra van még szükség ahhoz, hogy a gránátalma hatékonyságát pontosabban lehessen látni.

A gránátalma fogyasztásának egy szórakoztató módja a gránátalmából készült édes szirup, a grenadine fogyasztása is. Ezt a szirupot fel lehet használni az egzotikus fogások főzéséhez, elkésítéséhez, illetve a koktélok megalkotásához is.

—————

Vissza