A gránátalma hihetetlen előnyei

2015.01.05 08:33

Orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy a gránátalma még a torokfájás enyhítésében is részt vehet. Ha ilyen problémával küzdünk, akkor nem kell mást tennünk, mint a torkonkat egy nap többször átöblíteni a gránátalma levével. Ezenfelül a gránátalma nemcsak szomjoltó, hanem képes csillapítani a lázat is. A magokból nagyszerű teát lehet főzni, ami képes visszaállítani a normális testhőt. Nem véletlenül tartják a gránátalmát csodának, hisen ez a gyümölcs egyedülállóan képes erősíteni az immunrendszert, illetve csökkenteni a stresszt és megszabadítani minket a szorongásainktól. A gránátalma szárított magjaiból levest is lehet főzni, ami igen hatékony a sebek és gyulladások gyógyítására. Ha fogfájással küzdünk, akkor érdemes a gránátalma magjait rágni, illetve emellé mézet fogyasztani. A gránátalma kivonatokat rá lehet szórni a bőr repedéseire és karcolásaira, ennek köszönhetően azok eltüntethetőek. A gránátalma hgéja erősíti a gyomrot, ez a gyümölcs pedig képes az egész szervezetet támogatni a fertőző betegségekkel, a kimerültséggel és a műtét utáni problémákkal, elsősorban a gyengeséggel szemben is.
A gránátalma előnyeit a végtelenségig lehet sorolni. Azonban amellett, hogy a gránátalma valóban egy egészségügyi csoda, nem szabad elfeledkezni arról, hogy íze is meglehetősen kellemes. A lédús, fanyar gyümölcsöt tehát önmagában is érdemes fogyasztani. Ráadásul a gránátalmából lehet készíteni desszertet, fagylaltot, italokat, szörpöt, süteményeket, mártásokat, így ezerféleképpen bevihetjük a táplálkozásunkba.

—————

Vissza