A gránátalma kiválasztása

2015.11.02 18:46

Az ősz elején a gránátalma főműsoridőbe kerül, hiszen az északi féltekén októberben és novemberben van a szezonja, de még áltlaában télen is elérhető. Az egész gyümölcs nagyjából akkora, mint egy narancs, a kérgének színe pedig a sárgás-narancsostól egészen a vöröses liláig, bíborig terjedhet.
A legjobb, ha olyan gránátalmát választunk, ami kövér és kerek, nehéz a mérete, gazdag és friss a színe, emellett pedig mentesnek kell lennie a vágásoktól és egyéb sérülésektől. A nagyobb és nehezebb gyümölcsökben több lé van jelen.
A magot körbeölelő zsákocskák körömnyi nagyságúak. Ezek a magok nagyon hasonlóak a kukoricáéhoz, de vörösesek, áttetszőek és jóval vékonyabb a bőrük, a hártáyjuk is.
A gránátalma egy olyan gyümölcs, amely ha egyszer beérik, akkor már nem érik tovább, így ha leszedtük a fáról, akkor nem lesz képes megnövelni a cukortartalmát, ezért a legjobb, ha olyan fajtát vásárolunk, ami nem a boltok polcain lett pirossá.

A gránátalma tárolása
Az egész gyümölcsök akár egy hónapig is eltárolhatóak hűvös, száraz helyen, hűtőszekrényben pedig akár két hónapig is megvannak. A megpucolt gránátalma magokat egy légmentesen záródó tasakban le is lehet fagyasztani, így akár egy évig is fel lehet használni. A friss gyümölcslét hűtve kell tárolni és két-három nap alatt el kell fogyasztani.
 

—————

Vissza