A gránátalma leve növeli a nitrogén-oxid szintjét?

2015.04.01 08:29

A gránátalma leve teli van egészséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és elősegíti a nitrogén-monoxid termelését is. A gránátalma egy népszerű gyümölcs, amit már évezredek óta használnak, az ókori civilizációkban például a jólét és a remény szimbólumaként ismerték el. Sőt világos, hogy a gránátalma még sokkal előnyösebb lehet annál, mint ahogyan azt a görögök és az egyiptomiak valaha is gondolták. A modern kutatások száma egyre növekvő és ezek rendre kimutatják, hogy a gránátalma leve olyan vegyületeket is tartalmazhat, amelyek javíthatják a szervezetben  nitrogén-monoxid szintjét, így képesek harcolni a szívbetegségekkel szemben. Bár még túl korai, hogy a gránátalmához forduljunk, ha a szív- és érrendszeri megbetegedéseket szeretnénk kezelni, hiszen a hagyományos kezelési módok még sokkal elterjedtebbek, azonban a gránátalma levének fogyasztása egy igen ízletes módja lehet annak, hogy támogassuk a szív és az erek egészségét.

Jelentőség
A nitrogén-monoxid segít fokozni a véráramlást, miközben megvédi az artériák bélését és megakadályozza az artériák eltömődését. A belső réteg sejtekből épül fel, úgynevezett endoteliumból, amelyek a nitrogén-oxid hatására kitágulnak, így az artéria falainak köszönhetően javul a véráramlás. A szélesebb artériák fokozzák tehát a vérkeringést, csökkentik a vérnyomást és megakadályozzák a vérrögök képződését. Az antioxidánsok, mint az A-vitamin és a C-vitamin, amelyeket a gránátalma is nagy koncentrációban tartalmaz, segítenek megelőzni a nitrogén-oxid lebomlását a szervezetben, így a gránátalma különösen hasznos a nitrogén-monoxid gyarapításában.

—————

Vissza