A gránátalma mellékhatásai

2014.07.14 08:00

A gránátalma leve több antioxidánst tartalmaz, mint a legtöbb gyümölcslé és ez lehet a legjobb választás azoknak, akik szívvédő természetes élelmiszereket keresnek. A National Institutes of Health szerint a gránátalma antioxidánsai védik a szervezetet a sejtkárosodással, a szívbetegségekkel, a rákkal és számos más betegséggel szemben. Mivel a gránátalma hatással van az egészségügyi állapotra, ezért nagyon fontos, hogy beszéljünk orvosunkkal, mielőtt elkezdjük rendszeres fogyasztani a grántáalmát, mivel mellékhatásai is lehetségesek.

Alacsony vérnyomás
Ha a gránátalma levét bizonyos vényköteles gyógyszerekkel együtt szedjük, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a vérnyomásunk túlságosan lecsökken. A gránátalma csökkenti a vérnyomást, így a vérnyomáscsökkentőkkel együtt szedve a vér nyomása túlságosan lecsökkenhet, ami veszélyes is lehet.

Metabolikus problémák
A tapasztalatok szerint a túl sok gránátalmalé megzavarhatja a szervezet egy enzim működését, ami létfontosságú lehet a helyes emésztés lebonyolításában. Így a túl sok gránátalma elsavasíthatja a gyomrot, ami kellemetlen tünetekkel járhat együtt.

Allergiás tünetek
Néhány ember allergiás a gránátalmára. Ez nagyon ritka, de előfordulhat és olyankor komoly tüneteket is okozhat. A leggyakoribb allergiás reakciók a következők: hányinger, hányás, csalánkiütés, vörös, viszkető szem és légzési nehézség. Súlyosabb esetben légszomj, anafilaxiás sokk is kialakulhat.
 

—————

Vissza