A grapefruit és a gránátalma tálalása

2014.07.14 08:08

Oké, egészségügyi okok miatt esszük a gyümölcsöket, jelen esetben a gránátalmát és a grapefruitot. De mi a helyzet a tálalással? Ezeket a gyümölcsöket számtalan módon lehet kombinálni, gyógynövényekkel vagy fűszerekkel, illetve készíthetünk belőle nasit vagy köretet is. Persze fontos mindig figyelni arra is, hogy a szemnek is szép legyen az, amit az asztalra teszünk.
A gránátalmának például kemény és bőrszerű külseje van. Ezen túljutni igazán nagy kihívás lehet, ha még sohasem próbáltuk. A rubin ékszereket nehéz szépen kiszedni a gyümölcsből. A legegyszerűbb módja ennek, ha legvágjuk a gránátalma felső és alsó részét, aztán az ott látható hártyák megntén bevagdossuk a héjat és egyszerűen széthúzzuk a gyümölcsöt. Az arilokat egyszerűen egy tál vízbe lehet pöckölni, ahol így már megmosásra is kerülnek. A víz arra is jó, hogy a hártyákat el lehessen választani a lédús gránátalma magoktól.
A grapefruit esetében az alapos pucolás, utána a gerezdekre bontás lehet a legkézenfekvőbb módja annak, hogy tálaljuk ezt a gyümölcsöt. Nyilván ez némileg egyszerűbb folyamat, de itt is érdemes óvatosan eljárni. Persze arra érdemes felkészülni, hogy a pucolás után körülbelül felére csökken majd a gyümölcs, de hát ez van az olyan gyümölcsök esetében, amit ilyen vastag réteg véd.
A tálalásról most már mindent tudunk, így érdemes saját kulináris utazásra indulnunk.

—————

Vissza