Bor gránátalmából?

2015.06.30 10:29

A bor egy alkoholtartalmú ital, ami erjesztett gyümölcsléből készül. Áltlaában a szőlőt használják az elkészítéséhez, mivel a szőlő természetes kémiai összetétele lehetővé teszi, hogy cukor, savak, enzimek vagy más alapanyagok hozzáadása nélkül fermentálhassuk. A szőlőben található cukor alakul át alkohollá. A különböző szőlőfajtákból pedig változatos borokat lehet készíteni. Azonban manapság másfajta gyümölcsökből is előállítanak borokat, többek között például a gránátalmából is készülhet ilyen alkoholos ital.

A gránátalma bor egészségügyi előnyei:
A gránátalma bor segíthet csökkenteni a kockázatát az olyan egészségügyi problémáknak, mint az érelmeszesedés, az osteoarthritis és a cukorbetegség. Mivel a gránátalma igen gazdag antioxidánsokban, így képes megakadályozni az artériák falának megkeményedését és megvastagodását, csökkenti a porc és az ízületek károsodását, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani gránátalma bort.

A gránátalma bor bőséges forrását adja a különböző vitaminoknak. A gránátalma egy szép és temrészetes forrása az olyan vitaminoknak, mint az A, a C és az E-vitaminok, ezenfelül még nagy koncentrációban tartalmaz folsavat is, amelyek a gránátalmából készült borban is jelen vannak.

A gránátalma bor csökkentheti az Alzheimer kór kialakulását az idősebb embereknél.

A gránátalma bor segíthet csökkenteni a gyulladásokat és jót tesz a bőr egészségének is.

A gránátalma bor segít csökkenteni a nők által tapasztalt menopauzális tüneteket is.

A gránátalma bor a műtét utáni felépülést is segíti.

—————

Vissza