Egy gránátalma torta

2014.07.14 07:55

A gránátalma torta fő alapanyaga a gránátalma lé. A legjobb, ha a tésztája morzsás és könnyű, mivel így nem fogja elnyomni az alap magát a tortát. Nagyon sok változatát el lehet készíteni: kerülhet bele krémsajt, vajkrém, mascarpone vagy tejszín is.

Felkészülés: 10 perc
Főzési idő: 40 perc
Teljes idő: 50 perc

Hozzávalók :
1 csésze átszitált liszt
1 teáskanál sütőpor
2 nagy tojás
3/4 csésze átszitált fehér cukor vagy porcukor
1 csésze gránátalma leve
mascarpone a kínáláshoz

Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy 8 centiméteres négyzet alakú tepsit kibélelünk tapadásgátló sütőpapírral.
Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd félretesszük.
Egy nagy tálban felütjük a tojást és addig verjük, amíg habos lesz. Hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. A keverést addig folytatjuk, amíg a tojásban teljesen feloldódik a cukor és egy könnyű masszát kapunk.
A lisztes keveréket összekeverjük a tojásos keverékkel és az egészbe belekavarjuk a gránátalma levét is. Homogén masszát fogunk kapni.
Ezt a masszát öntsük az előkészített tepsibe és süssük 35-40 percig, amíg ruganyos nem lesz, amikor finoman megérintetjük és sütemény teteje enyhén meg is fog pirulni. Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre.
Emeljük ki a tortát a tortaformából. Helyezzük egy tálra, majd szórjuk meg porcukorral a tetejét vagy kínáljunk mellé mascarponét.
Nagyon finom, puha és frissítő tortát készítettünk el.
 

—————

Vissza