Egyébként mi is az a gránátalma?

2014.07.14 08:09

Mi az a gránátalma egyébként? Méretében körülbelül akkor, mint egy narancs, melyet egy vastag, bőrszerű, bíborszínű héj borít. E héj mögött rejtőznek a fogyasztásra alkalmas magok. Körülbelül minden magot egy kis kortynyi gyümölcslé vesz körül, a gránátalmalé ezekből kerül előállításra. A gránátalma íze a kellemesen fanyarig az egészen savanyúig terjedhet. Sokan a meggy ízéhez hasonlítják a gránátalma lé aromáját. Sokszor használják a gránátalmát arra, hogy grenadine-t hozzanak létre, amelyet számos koktél alapanyagaként is flehasználnak. Sokszor a sima gránátalma levet egészségügyi ellátások miatt fogyasztják, illetve gyakran keverik málna vagy áfonyalével, hogy javítsanak az ízén.
A gránátalma egészségügyi előnyei óriásiak. Ezek megtanulása valóban felnyithatják a szemünket és világossá válthat, hogy miért kell antioxidánsokban gazdag gyümölcslevet fogyasztani. A gránátalma egyik legjobb egészségügyi előnyei a következők: segít megelőzni és kezelni három ráktípust is. A mellrák mérete csökken, ha a gránátalma megtámadja a rákos sejteket, a tüdőrák növekedése lelassul vagy megáll, a prosztatarákból pedig fel lehet gyógyulni a gránátalma segítségével. A prosztatarákban szenvedők férfiaknál napi 2 dl gránátalma lé megszüntette a hagyományos rákellenes kezelések szükségességét, például a kemoterápiáét vagy a sugárkezelését.
A gránátalma levének fogyasztása tehát igazán nagyszerű módja annak, hogy javítsuk az egészségünket és az általános jólétünket. Segít a rák megelőzésében, a szív egészségének fenntartásában, a fogak egészségének megőrzésében és a cukorbetegség szinten tartásában is.

—————

Vissza