Gránátalmát a terhesség alatt!

2014.07.14 07:54

A gránátalma egy tápláló gyümölcs, amit több ezer éve használnak gyógyászati célokra. Bizonyított, hogy a gránátalma gyümölcs és annak leve nem káros a terhesség alatt, de fontos, hogy ne fogyasszunk belőle mindennap, mert bármennyire is egészséges, az egyoldalú táplálkozás már nem az.

C-vitamin
Egy átlagos méretű gránátalma körülbelül 28 mg C-vitamint tartalmaz. A C-vitamin nagyon fontos a terhesség alatt, mivel fokozza a vas felszívódását, így megelőzhető vele a vérszegénység, valamint hatékonyan regenerálja a szöveteket, fokozza a sebgyógyulást és hozzájárul a magzat bőrének és csontjainak egészséges fejlődéséhez. A C-vitamin segít a sejtkárosodás megakadályozásában és harcol a fertőzések elleni küzdelemben. Terhesség alatt tehát nagyon fontos a C-vitamin pótlása, amit a gránátalma levével meg is tehetünk.

Folsav
A gránátalma nagyon sok folsavat is tartalmaz, ami szintén fontos terhesség alatt, mert segít megelőzni a velőcső, a gerinc és az agy rendellenességeit születéskor. A folsav különösen fontos a terhesség korai szakaszában, amikor jelentős változások következnek be a magzat esetében.

Rost
Egy átlagos méretű gránátalma tartalmaz 11 gramm élelmi rostot tartalmaz, ami csak valamivel kevesebb, mint a javasolt napi bevitel. A rostok segítenek a terhes nőknek elkerülni a székrekedést, amivel egyébként a várandós anyukák több, mint fele küzd azon e bizonyos 9 hónap alatt.
 

—————

Vissza