Hogyan lehet felhasználni a gránátalma magjait?

2015.08.27 10:07

A gránátalma az egyik legjobb gyümölcs, amit nagyon jól esik fogyasztani. Amerikában leginkább Kaliforniában, Arizónában és Texasban termesztik, de ma már Európában is meg lehet találni a helyben termesztett változatát. Ha hidegebb éghajlaton élünk, akkor valószínűleg távolabbról érkezik hozzánk ez a gyümölcs, azonban ilyenkor sem kell megijedni, hiszen áltlaában mindenhová eljutnak a lédús és érett változatok. A gránátalmát pedig érdemes beszerezni, bárhol is éljünk, hiszen ezeféle módon fel lehet azt használni.

1. Gránátalma és az olíva
A gránátalma nagyon jól passzol az olajbogyóhoz, ami őrültségnek hangozhat, mégis igaz. Tálaljunk tehát a gránátalma magok mellé egy kevés olajbogyót, így egy mesés fanyar, édes, sós és kesernyés előételt kapunk.

2. Gránátalma bruschetta
Ősszel és télen igazán jól esik egy meleg bruschetta, amit egy kis kecskesajttal, lilahagymával és őrölt petrezselyemmel készíthetünk el. Szórjuk meg ezt az ételt egy kevés gránátalma maggal, hogy még jobban felturbózzuk az ízeket.

3. Gránátalma öntet
A gránátalma magjából, pirított piros paprikából, dióból és egy kis gyümölcsös aromájú olívaolajból kiváló mártogatóst készíthetünk, amit aztán kekszel vagy kenyérrel kínálhatunk.

4. Gránátalma hússal
Gránátalma hússal? Igen! A gránátalma kellemes fanyarsága, illetve a gyümölcs leve jól passzol a finoman pirított, illetve a grillezett húsokhoz is.

 

—————

Vissza