Milyen juttatásokat ad a gránátalma?

2016.01.12 08:58

A gránátalma fontos szerepet játszik az egészségmegőrzésben, öregedésgátló tulajdonságait például sok kultúrában ismerik és kihasználják szerte a világban. Manapság a gránátalma levét, a gránátalma magját és a gránátalma alapú kiegészítőket is megtaláljuk  piacon, sőt a gyümölcs sznte bármikor fellelhető a bioboltokban és a nagyobb bevásárlóközpontokban, élelmiszerboltokban is.
De tényleg megéri némileg magasabb árat kifizetni ezekért a termékekért? És a gránátalma ténylegesen segít abban, hogy hosszabban és egészségesebben élhessünk?

Több gránátalmát kellene ennünk?
Valószínűleg. Éppúgy, ahogy jó ötletlen tűnk az is, ha sokféle zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Hozzá kell tenni azt is, hogy a gránátalma gyümölcsléből vagy levéből olyan vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz és egyéb tápanyagokhoz juttatjuk hozzá a szervezetünket, amelyeket nem kaphatna meg más forrásból. Azonban nem szükséges, hogy a gránátalmát őrült módjára fogyasszuk. Csak normálisan. Ha hetente néhányszor beiktatjuk az étrendünkbe, akkor már jót tettünk. A legegyszerűbb (és persze legdrágább) módja ennek, ha 100%-os gránátalma levet vásárolunk. Ezek a gyümölcslevek magasabb koncentrációban tartalmazzák a gránátalma értékes anyagait és erős, akár esetenként enyhén kesernyés ízük is lehet. Éppen ezért ajánlott őket hígítani egy kevés vízzel vagy ásványvízzel.

 

—————

Vissza