Növessz gránátalmát otthon

2014.07.14 08:04

Az elmúlt néhány évben egyre több kertész fedezte fel a beltéren is termeszthető citrus fákat. Ezek a fák áltlaában 3-4 méter magasra nőnek meg, így még viszonylag könnyen lehet velük boldogulni, ráadásul minden élettérnek igazán egyedi megjelenést kölcsönöznek.
Az utóbbi időben sok ilyen kis fát kísérleteztek ki. A legújabb törpe fa, a gránátalma fa, ami csak minimális ellátást igényel, viszont évente akár több kiló gyümölcsöt is teremhet.

A gránátalma előnyei
A gránátalmáról köztudott, hogy számos egészségügyi ellátásra kiválóan alkalmas. Nagyon gazdag antioxidánsokban és gyakran használják desszertekhez, konzervekhez, gyümölcslevekhet és más italokhoz. Úgy gondoljuk, hogy a gránátalma nassolásra is kiválóan alkalmas, mivel alacsony a kalóriatartalma, ugyanakkor természetes energiaszint növelőként is funkcionál. A gyümölcs rendkívül gazdag C-vitaminban is.

Törpe gránátalma fák
A gránátalmát áltlaában a nedves, mediterrán éghajlaton termesztik, de ezek kisebb változata bárhol elélnek. Maximális mérete 2-3 méter. A gránátalma fák meglehetősen szívósak, még a nagy meleget is jól tűrik.
A gránátalma fa kedveli a napfényes és párás környezetet, éppen ezért érdemes az ablak mellett tartani. A melegebb nyári hónapokban pedig érdemesebb inkább kivinni a kertbe és mindaddig, amíg a hőmérséklet 30 fok felett marad, addig néhány hónapot a szabadban is tölthetnek. A gyönyörű korallszínű virágai tavasszal és a nyár végén jelennek meg és ne lepődjünk meg azon, ha a kolibrik is meglátogatják, mivel ezek a virágok vonzzák ezeket a madarakat, akik még a virágzásban is segítenek.

—————

Vissza