Roston csirke gránátalma szósszal

2015.06.30 10:30

photos2.demandstudios.com/DM-Resize/www.livestrong.com/ls_images/recipes/00000/33/60/o/chicken-paillards-avocado-pomegranate-salsa-633.jpg?w=280&h=280&keep_ratio=1A roston csirke egy olyan étel, ami során a csirkemellet nagyon vékonyra vágva sütjük meg grillrácson. Mivel nagyon gyorsan kiszárad így a hús, ezért érdemes vele óvatosan bánni. Ehhez az ételhez adjunk most egy fanyar, ugyanakkor mégis édes salsát, aminek az alapja a gránátalma. Az egész ételt friss gránátalma magokkal megszórva érdemes tálalni, illetve egy kevert salátát is kínálhatunk mellé.

450 gramm csirkemell
1/4 csésze citromlé, frissen facsart
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
csipetnyi só és frissen őrölt bors

2 teáskanál gránátalma melasz
1 evőkanál reszelt citromhéj
1 gramm gránátalma mag
4 evőkanál krémsajt
400 gramm avokádó
2 teáskanál petrezselyem
1 teáskanál jalapeno paprika

Utasítások

KÉSZÍTSD ELŐ A CSIRKÉT
-A csirkemelleket egy darab műanyag fólia alatt klopfoljuk ki, amíg a lehetú legvékonyabb szeleteket megkapjuk. Egy kis tálban keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a gránátalma melaszt, majd adjunk hozzá egy kevés sót és borsot. Ebben pácoljuk a csirkét, úgy, hogy lefedjük és a hűtőszekrényben legalább 20 percig, de akár egy óráig is pihentetjük.

KÉSZÍTSD EL A SALSÁT
-Reszelt finomra a citrom héját, majd nyomd rá az egy evőkanál levét is. Szedjük ki a gránátalma magjait, a többi rését dobjuk e, a magokat pedig tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a citrom héját és levét, a mogyoróhagymát, az avokádót, az olívaolajat, a petrezselymet, a jalapenot, a gránátalma melaszt és a kevés sót. Egy spatulával óvatosan dolgozzuk össze, míg egy masszát kapunk. Ízlés szerint ízesítsü utólag, ha szükséges.

Süsd meg a csirkét
-Melegítsünk fel fél evőkanál olívaolajat közepes lángon, majd körülbelül 3 percen át pirítsuk meg rajta a csirkemellek egyik oldalát, majd a másikat is. Tegyük a csirkét egy tányérra, majd halmozzuk rá a salsát és így kínáljuk.

—————

Vissza