A gránátalma egy olyan gyümölcs, amit gyakran neveznek szupergyümölcsnek a magas antioxidáns tartalmának köszönhetően. A gránátalma eredetileg Iránban őshonos, a gyümölcs úgy néz ki, mint egy közepes méretű narancs, azonban héja vöröses, rózsszín, bőrszerű. A gránátalma belsejében több száz kicsi áttetsző zsákocska található, melyeket magoknak neveznek és ezek teli vannak piros, rózsaszín gyümölcslével. Ezek a zsákocskák a gránátalma egyetlen ehető részei. A gránátalma kifejezetten egészséges a gyermekek számára és viszonylag kis mennyiségben tartalmaz kalóriákat, éppen ezért érdemes arra törekednünk, hogy a gyermekünk minél többet fogyasszon belőle, lehetőleg rendszeresen. A gyermekek nagy részét vonzza a világos színű, lédús magvak elfogyasztása, illetve a legtöbben élvezik a gránátalma édes-savanykás ízét.
A magok eltávolítása
A gránátalma magjainak eltávolítása nem kell, hogy egy rendetlen vagy frusztráló élmény legyen. A kaliforniai Gránátalma Társaság azt javasolja, hogy a gránátalma koronáját levágva, majd gerezdekre szelve a gyümölcsöt egy tál vízbe merítve azt, könnyedén kinyerhetjük a kisgyerekek számára is a magokat. Ujjunkkal szétfeszítve a gyümölcsöt a tál vízben kinyerhetjük a magokat, miközben nem fog a lé mindenfelé fröcskölni. A magokat ezután egy lyukas kanállal vagy szűrővel összelapátolhatjuk és innentől kezdve a gyermekek azonnal fogyaszthatják.
—————