A gránátalma magolajról

2014.07.14 08:08

A gránátalmamagolaj az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált, persze jogosan. Ez az olaj rendkívül erős, amellett, hogy igen sokoldalú, szinte mindenki számára szükséges lehet. A gránátalma és a gyümölcslé már igen sok figyelemet kapott az elmúlt években, főleg antioxidánsai miatt. A gránátalmamagolaj minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, mint a gyümölcslé, azonban sokkal koncentráltabban tartalmazza a hatóanyagokat, ráadásul számos egyéb juttatást is biztosít a szervezet számára.
A gránátalma magolaj az egyik leginnovatívabb olaj, amelyek az elmúlt években fejlesztettek ki Izraelben. Új tanulmányok azt mutatják, hogy a gránátalmamagolajnak számtalan előnye van. Néhány ember úgy gondolhatja, hogy ez az olaj kicsit drága, viszont ha figyelembe vesszük, hogy sokkal tovább tart, mint kétszáz kiló gránátalma, akkor igen megéri.
A kutatások megállapították, hogy a gránátalmamagolaj igen hatékonyan kezeli az elhízást, a szívbetegségeket és az egyéb problémákat. Képes megállítani a mellrák okozta sejtpusztulást.
Terápiás tulajdonságait magas ellagénsav tartalmának köszönheti, ami egy erps antioxidáns. Ezenfelül jelentős mennyiségben tartalmaz punicinsavat, ami nagyon szorosan kapcsolódik a konjugált linolsavhoz is. Mindkét savról kimutatták, hogy rendkívüli módon képes lessítani a rákos sejtek növekedését. Az ellágsab a gránátalmamagolajban megakadályozza a rákos sejtek terjedését és elősegíti apopózisukat is.

—————

Vissza