A gránátalma növeli a férfi libidót

2014.07.14 08:07

A gránátalma ma még nem olyan elterjedt gyümölcs, de sokáig csak és kizárólag dekorációként használták. Ma már azonban a sok kutatásnak köszönhetően világossá vált, hogy a gránátalma számos jó tulajdonsággal bír.
Egy tanulmány során például a résztvevő férfiak minden nap megittak egy pohár gránátalma levet lefekvés előtt és egy idő után azt tapasztalták, hogy erekciójuk mérete és minősége, illetve gyakorisága nagymértékben javult. (A férfiak 20 és 70 közöttiek voltak, akiknél már alkalmanként gond volt az erekció fenntartásával)
A gránátalma nagyon koncentráltan, 70%-ban tartalmaz ellagénsavakat, amelyek kifejezetten jó hatással vannak a férfi libidóra. A gránátalma kapszulában 500 mg adagban annyi ellgaénsav található, mint 500 pohár gránátalma lében. A férfi libidó igen hatékonyan fokozható ezekkel a kapszulákkal is, de a gránátalma leve legalább ugyanolyan hatékony.
Az első jelzések szerint a gránátalma valóban hatékony afrodiziákum, így hozzá kell adni ahhoz a csoporthoz, ahol a természetes afrodiziákumok foglalnak helyet, mint például a ginzeng, a Tongkat Ali, a Palma Muira és számos más.
A libidó növekedése során felmerül a kérdés, hogy ezek az afrodiziákumok tulajdonképpen annak köszönhetik vágykeltő tulajdonságaikat, hogy képesek a hajszálereket kitágítani, így növeli a véráramlást a péniszben is. Ezenfelül még képes a gránátalma fokozni a férfiaknál a tesztoszteron termelődését is.

—————

Vissza