A gránátalma további gyógyászati hatásai

2014.08.14 08:28

Nézzük mire lehet még felhasználni a gránátalmát.

Degeneratív betegségek
A gránátalma nagyon sok anticianint (piros és kék pigmenteket, az úgynevezett flavonoidokat), illetve C- és E-vitamint tartalma, aminek köszönhetően ez a gyümölcs képes megállítani az öregedés folyamatát, illetve a degeneratív betegségek megjelenését.

Vértisztító
A gránátalma egy hosszantartó kezelés során méregteleníti a vért és regenerálja a vérsejteket. A gránátalma a gyümölcsök királynője, kiváló tápanyagokat biztosít még az idősek és a kisgyerekek számára is.

Cukorbetegség
A gránátalma kiváló gyümölcs a cukorbetegek számára is, mivel nem emeli meg a vércukorszintet. Hatóanyagai ezenfelül védik pket az érelmeszesedéstől, a magas vérnyomástól, ami a két fő kockázatot jelenti a cukorbetegek számára.

Menopauza
A gránátalmában nagyon sok fitoösztrogén van jelen, így a gránátalma ajánlott a menopauza okozta kellemetlenségek megelőésére is. A japán nők kifejezetten azért eszik ezt a gyümölcsöt, hogy csökkentség a változó kor tüneteit.

Anti-anémia
A gránátalma gazdag ásványi anyagokban, C-vitaminban, rézben, ezért képes megakadályozni a vérszegénység kialakulását. A gránátalma a vashinyos vérszegénységet kezelni is képes.

Kórnikus gyulladások
A gránátalma leve, ha reggeli előtt fél órával isszuk meg, akkor nagyon hatásos a gégegyulladással, az arcüreggyulladással és a fülgyulladással szemben is.

—————

Vissza