A szőlőlé és a gránátalma

2014.07.14 07:52

A cukrozatlan, természetes gyümölcslé része az egészséges táplálkozásnak. Napi négy-öt adag gyümölcsre van szükségünk, ahol fél csésze gyümölcslé tesz ki egy adagot. A gyümölcsök és a gyümölcslevek antioxidánsokat tartalmaznak és olyan tápanyagokat, amik segítenek az olyan komoly betegségeket is megelőzni, mint a rák. A szőlőlé és a gránátalma leve is igen népszerű, így könnyen beszerzhetjük palackozott formában is, tehát nem kell otthon fáradnunk a gyümölcslé kinyerésével.

A gránátalma előnyei
A gránátalma lé segíthet megelőzni az ízületi gyulladásokat, az érelmeszesedést, állítja a Harvard Health Publications. A Kaliforniai Egyetem kutatásai igazolják, hogy ez igen hatékony a prosztatarák kezelésében és megelőzésében. Azoknál prosztatarákos betegeknél, akik napi 3-4 dl gránátalma levet isznak minden nap, nagymértékben javul az életminőség, csökkennek a tünetek és javulnak a túlélési esélyek. A prosztata specifikus antigének termelődését is csökkenti a gránátalma, amik egyébként súlyosbítanák a rákos tüneteket.

A szőlőlé előnyei
A szőlő nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, különösen rezveratrolt, ami segít fenntartani a verőerek egészségét és csökkenti a szívbetegségek kockázatát is. Egy 2007-es cikk szerint a szőlőlé segít megelőzni a mellrákot is. A cikk azt állítja, hogy a szőlőlé előnyös tulajdonságai fontosabbak, mint a vörösbor esetében.

A gránátalma antioxidánsként
A gránátalma is nagy koncentrációban tartalmaz antioxidánsokat, amik felveszik a harcot a rákos sejtekkel szemben, tovább lassítják az öregedési folyamatot, harcolnak a szívbetegségek ellen és csökekntik az Alzheimer-kór tüneteit.
 

—————

Vissza