Gránátalma főzési tippek 1.

2014.09.29 12:18

Az őszi szezon elhozza az egyik legrégebbi gyümölcs aratását, a gránátalmáét. A gránátalmának van a leggazdagabb története a történelemben és a florklórban. Ha a gyümölcshúst eltávolítottuk a magokról, akkor egy csípős, édes és gazdag ízletes gránátalma levet kapunk. Ez a lé lehet alpaja a szószoknak, az italoknak, a sós ételeknek és édességeknek is, mivel ezeféleképpen el lehet készíteni a gránátalmát.

A gránátalma főzési tippjei - grenadine
Mivel a gránátalma levének savas, citrusos íze van, ezért összetörve lehet belőle citrusos pácokat készíteni a húsokra, hogy frissítsük azok ízeit. Ha viszont nem szeretnénk bajlódni a friss gyümölcslével, akkor beszerezhetünk grenadine-t is, ami egy sűrűs piros szirup, melynek alapja szintén a gránátalmalé. A grenadine az alkoholmentes és alkoholos koktélok leggyakrabban használt alapja, találunk belőle a Tequila Sunrise-ban, a Shirley Temple-ben és a Roy Rogersben. Azonban a bárokban található legtöbb grenadine csak nagyon kis mennyiségben tartalmazza a gránátalmát és főként citromsavból, természetes aromákból és színezékekből áll össze. Tehát, ha nem vagyunk hajlandóak fizetni az igazi grenadinért, amely nagy koncentrációban tartalmaz gránátalmát, akkor érdemes otthon elkészíteni a sajátunkat. A koncentrált, cukrozatlan gránátalmalére lesz szükség ehhez, miból kiszedtük a magukat. Ezt kell utána besűríteni és cukorral keménnyé, sűrűvé főzni. Hasonlóan készül tehát a grenadine, mint a lekvár, csak nem kell annyira besűríteni és lehet, hogy a végén át kell passzírozni ahhoz, hogy csomómentes maradjon a folyadék.
 

—————

Vissza