Cikkek archívuma
2014.10.15 19:29
A gránátalmát a zsió kultúrában hagyományosan a Ros Hásáná második estéjén fogyasztják. Pontosabban a gránátalma az új gyümölcsöt jelenti és az új év gazdagságát szimbolizálja.
Az új gyümölcs
Két oka van annak, hogy miért a gránátalmát használják az új gyümölcsként a Ros Hásáná második...
—————
2014.09.29 12:18
Az őszi szezon elhozza az egyik legrégebbi gyümölcs aratását, a gránátalmáét. A gránátalmának van a leggazdagabb története a történelemben és a florklórban. Ha a gyümölcshúst eltávolítottuk a magokról, akkor egy csípős, édes és gazdag ízletes gránátalma levet kapunk. Ez a lé lehet alpaja a...
—————
2014.08.14 08:29
A gránátalmában nagyon nagy mennyiségben találunk antioxidáns hatásű polifenolokat, melyek védik a sejteket és a nitrogén-monoxidot az oxidatív pusztulástól. Ez lehetővé teszi, hogy a szervezet optimálisan használja fel a nitrogén-monoxid biológiai előnyeit. A gránátalma ezenfelül elősegíti a lipid...
—————
2014.08.14 08:28
Nézzük mire lehet még felhasználni a gránátalmát.
Degeneratív betegségek
A gránátalma nagyon sok anticianint (piros és kék pigmenteket, az úgynevezett flavonoidokat), illetve C- és E-vitamint tartalma, aminek köszönhetően ez a gyümölcs képes megállítani az öregedés folyamatát, illetve a degeneratív...
—————
2014.07.14 08:09
Mi az a gránátalma egyébként? Méretében körülbelül akkor, mint egy narancs, melyet egy vastag, bőrszerű, bíborszínű héj borít. E héj mögött rejtőznek a fogyasztásra alkalmas magok. Körülbelül minden magot egy kis kortynyi gyümölcslé vesz körül, a gránátalmalé ezekből kerül előállításra. A...
—————
2014.07.14 08:08
Oké, egészségügyi okok miatt esszük a gyümölcsöket, jelen esetben a gránátalmát és a grapefruitot. De mi a helyzet a tálalással? Ezeket a gyümölcsöket számtalan módon lehet kombinálni, gyógynövényekkel vagy fűszerekkel, illetve készíthetünk belőle nasit vagy köretet is. Persze fontos mindig...
—————
2014.07.14 08:08
A gránátalmamagolaj az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált, persze jogosan. Ez az olaj rendkívül erős, amellett, hogy igen sokoldalú, szinte mindenki számára szükséges lehet. A gránátalma és a gyümölcslé már igen sok figyelemet kapott az elmúlt években, főleg antioxidánsai miatt. A...
—————
2014.07.14 08:07
A gránátalma ma még nem olyan elterjedt gyümölcs, de sokáig csak és kizárólag dekorációként használták. Ma már azonban a sok kutatásnak köszönhetően világossá vált, hogy a gránátalma számos jó tulajdonsággal bír.
Egy tanulmány során például a résztvevő férfiak minden nap megittak egy pohár...
—————
2014.07.14 08:06
Mint sok gyümölcs a gránátalma is jó adag C-vitamint szállít a szervezetünkbe, azonban más gyümölcsökkel ellentétben a gránátalmában nagy koncentrációban van jelen a B5-, B9- és K-vitamin is. Ezenfelül a gránátalma nagy koncentrációban tartalmaz káliumot és cinket, amik szintén létfontosságúak a...
—————
2014.07.14 08:05
A gránátalma a tápanyagok jó kombinációját tartalmazza: van benne elegendő mennyiségű folsav, niacin, polifenolok, antioxidánsok, C-vitamin, A-vitamin, B3-, B6- és B12-vitaminok. Mivel ilyen sok tápanyag van benne, ezért ez előnyöseb, mint a hagyományos gyümölcsök és a zöldségek. A tiszta...
—————